עונת הרחצה החלה! הבריכה שלנו נפתחת ביום שאחרי שבועות ומאותו יום ועד סוף העונה, אנחנו מעתיקים את מקום מגורינו באופן רשמי אל הדשא וכסאות הנוח. ברגע ששלושת גמדות הבית מגיעות הביתה מביה"ס ומן הגן, הן מקפצות אל תוך בגדי הים שלהן ונעמדות ליד הדלת. מרגע שמתחיל החופש הגדול זה קורה כבר בבוקר. ארוחת-צהריים עוד נאכלת בבית אבל ארוחת הערב נלקחת בתיק או בציידנית קטנה ונזללת בתענוג גדול של הרעב שאחרי הבריכה.
כבר פיתחנו הרבה מאוד טריקים ופטנטים לאכילת בריכה. זו הרי צריכה לכלול מזונות שאפשר להכין מראש ולאכול בישיבה על הדשא. בהמשך הקיץ אני מבטיחה לחלוק אתכם את כל תפריטי הבריכה שלנו אבל נתחיל עם צורת האכילה הבסיסית ביותר לארוחות מסוג זה: מאפינס! הכל כבר בפנים, אפשר להחזיק אותם ביד, בעזרת מפית (או בלעדיה...) והם טעימים חמים, פושרים או קרים. ומה מתאים לצד אבטיח קר יותר ממאפינס גבינות? גורמה אמתי! הכמות במתכון מספיקה ל-10-12 יחידות כאשר שלוש נזללות חמות בצאתן מהתנור, שתיים נוספות לצד אבטיח, בגיחת רעב קצרה מן המים והשאר מתחסלות בשעת ארוחת הערב הרשמית, לצד ירקות וזיתים. אפשר לגוון את המאפינס בתוספות שונות כמו זיתים, תירס או עשבי תיבול.
המצרכים :
1 גביע יוגורט קטן (150 גרם)
1 מיכל גבינה לבנה (250 גרם)
3 ביצים
1 כוס גבינה צהובה מגוררת
3/4 כוס קמח
1 כפית אבקת אפייה
1 שן שום כתושה
1/4 כפית מלח
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה:
1 מערבבים בקערה את כל החומרים אך משאירים בצד 1/4 כוס מהגבינה הצהובה.2. מחלקים את התערובת בתבנית שקעים משומנת. ממלאים כל שקע עד 3/4 מגבהו.3. מפזרים את הגבינה הצהובה שנשארה על התערובת שבשקעים.4. אופים בחום של 180 מעלות 35-40 דקות, עד שהמאפינס מזהיבים. מקררים מעט לפני שמחלצים מהשקעים.
בבריכה, בים, בגינה - בכל מקום | צילום:
אסתי רותם, mako אוכל