שוקולד דובאי - גרסת הכדוריםטרנד שוקולד דובאי שרץ ברשתות עשה לנו את זה לגמרי, אבל מה לעשות שלא לכולם יש במקרה במגירה תבנית מקצועית לשוקולד. אז מה עושים? מתאימים את המתכון לגרסת כדורים – ועל הדרך סוגרים את הפינה של קינוח לשבועות |
היתרון של הכדורים האלה על שוקולד דובאי הרגיל הוא לא רק בזמינות ובקלות ההכנה. כשמארחים הרבה אנשים - הכדורים האלה הרבה יותר אסתטיים להגשה מאשר כמה טבלאות גדולות, יותר נגישים, ובעיקר: בגרסת הכדורים של שוקולד דובאי לא צריך להתמודד עם סימני האצבעות שנשארים על השוקולד.
המצרכים :לכ-15 כדורים:
לציפוי:
לקישוט:
אופן ההכנה:1 קוצצים את הקדאיף בעזרת סכין חדה. 2 ממיסים במחבת חמאה עם אבקת סוכר ומנמיכים את הלהבה לבינונית. 3 מוסיפים את הקדאיף ומערבבים כל הזמן כדי שלא יידבק – לא למחבת ולא לעצמו. אנחנו רוצים את השערות מופרדות. ממשיכים כך עד להזהבה יפה של הקדאיף (זה לוקח בערך רבע שעה, לא להתייאש). 4 מעבירים את הקדאיף לקערה, מוציאים כף אחת ושומרים אותה בצד לקישוט. מוסיפים לקערה ממרח פיסטוק וגבינת מסקרפונה ומערבבים. טועמים, ואם רוצים מוסיפים עוד קצת אבקת סוכר. 5 מכדררים את התערובת לכדורים בכפות הידיים. 6 ממיסים בפולסים במיקרו שוקולד מריר עם ממרח פיסטוק עד שהשוקולד נמס. 7 טובלים את כדורי הקדאיף בקערת השוקולד ומוציאים לתבנית. מקשטים בממרח פיסטוק ובשערות הקדאיף ששמרנו בצד. שומרים במקפיא. ממליצים לגלול בטיקטוק של יעל קצב לעוד מתכונים מעולים כדורי שוקולד דובאי | צילום: יעל קצב, mako אוכל אפשר לקרוא להם כדורי קדאיף ופיסטוק | צילום: יעל קצב, mako אוכלבתיאבון! |