סמבוסק פיצה כמו של אבולעפיהמתכון לסמבוסק פיצה כמו של אבולעפיה שרק צריך לידו סלט ירקות טרי וביצה קשה - ויש לכם ארוחת ערב שלמה. האתגר האמיתי הוא להתאפק עם הביס הראשון ברגע שהם יוצאים זהובים וריחניים מהתנור
רון יוחננוב
| mako אוכל
| פורסם 09/01/20 15:00
צילום: רון יוחננוב, mako אוכל
|
המצרכים :לבצק:
למילוי:
לעיטור:
אופן ההכנה:1 מחממים תנור ל-200-220 מעלות. 2 מכינים את הבצק: שמים בקערה של מיקסר מלח, מעליו את הקמח, אבקת האפייה, השמרים, הסוכר, חומץ ומים ומתחילים ללוש. כשהבצק מתגבש מוסיפים את השמן וממשיכים ללוש כ-10 דקות, עד שמתקבל בצק אחיד ומבריק שנפרד מהצדדים ונשאר דביק לתחתית הקערה (אם צריך להוסיף עוד מים בהדרגה). 3 מניחים את הבצק להתפחה של כ-40 דקות. 4 לאחר ההתפחה, מחלקים את הבצק לכ-25 יחידות. סמבוסק פיצה - הבצק | צילום: רון יוחננוב, mako אוכל5 מגלגלים כל כדור בצק לצורת לחמנייה עגולה. 6 מרדדים את הבצק לעלה דק, ממלאים אותו במרכזו כף רוטב פיצה, מפזרים גבינה וזיתים, מקפלים וסוגרים. מברישים בביצה טרופה ומים וזורים שומשום. סמבוסק פיצה - לפני הקיפול | צילום: רון יוחננוב, mako אוכל7 אופים כ-10 דקות או עד הזהבה. * מומלץ להגיש עם ביצה קשה וירקות טריים. רון יוחננוב הוא מרצה ומנחה סדנאות בתחום הבישול והאפייה ובעל הבלוג "מבשלים ואופים עם רון יוחננוב". |