קיש ברוקולי וגבינת עזיםחוגגים שבועות עם קיש שופע כל טוב: בצק פריך ומלית מברוקולי ירוק ובריא, גבינת עזים רכה ועירית פיקנטית
| באדיבות מחלבות גד
| פורסם 18/05/14 10:56
צילום: באדיבות מחלבות גד
|
המצרכים :לבסיס:
למלית:
אופן ההכנה:1 מכינים את הבסיס: מעבדים קמח, חמאה, מלח וסוכר במעבד מזון עם להב פלסטיק לתערובת פירורית. מוסיפים ביצה ומערבלים לכדור בצק. 2 מרדדים את הבצק על משטח מעט מקומח לעיגול בקוטר 32 ס"מ. מרפדים את תחתית ודפנות תבנית קיש בקוטר 28 ס"מ ומוציאים בצק עודף. דוקרים את התחתית במזלג ומעבירים למקפיא ל-30 דקות. 3 מחממים תנור ל-180 מעלות. 4 אופים 20-15 דקות, עד הזהבה קלה. מצננים 10 דקות. 5 מכינים את המלית ואופים: מביאים לרתיחה סיר גדול עם מי מלח. חולטים ברוקולי 3-2 דקות, רק עד שמתחיל להתרכך. מסננים היטב ומצננים כ-10 דקות. 6 טורפים ביצים בקערה, מוסיפים את שאר חומרי המלית ומערבבים היטב. יוצקים על הבסיס. 7 אופים 35-30 דקות, עד הזהבה והתייצבות. 8 שומרים מכוסה במקרר עד 3 ימים. >> הנה עוד פשטידת ברוקולי מעולה |