1 מחממים תנור ל-160 מעלות. ממיסים את השוקולד והחמאה מעל בן מארי עד לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים את החלמונים בזה אחר זה – לאחר כל הוספה טורפים את התערובת במטרפה עד לקבלת תערובת אחידה.
2 מוסיפים לתערובת השוקולד את הקקאו, תמצית הווניל והליקר ומערבבים עד שהתערובת אחידה. במקביל מקציפים במהירות גבוהה את החלבונים עם מעט מלח ומוסיפים את הסוכר בהדרגה. ממשיכים להקציף עד לקבלת קצף יציב.
3 מקפלים את הקצף לתוך תערובת השוקולד לאט ובהדרגה, עד לקבלת תערובת אחידה.
4 מניחים בתחתית התנור תבנית עם מים רותחים.
5 מעבירים את תערובת העוגה לתבנית משומנת (אפשר גם בתבנית מאורכת) ואופים 30-35 דקות.
6 מוציאים את העוגה מהתנור כשהיא עדיין רוטטת מעט במרכז ועוטפים בנייר אלומיניום בעודה חמה.
7 הרוטב: מגרדים את הגרגרים ממקל הווניל. בקערה מערבבים ביחד את כל חומרי הרוטב פרט לרום ומביאים לרתיחה. מבשלים 5 דקות להסמכה, מקררים ומוסיפים את הרום.
8 מזלפים מעט מהרוטב על פרוסת עוגה או לצדה. מוסיפים כמה פתיתי מלח גס ומגישים.