חצ'פורי מהיר במחבתמתקתקים בצק משני מרכיבים (שלושה כולל המלח) ומילוי פשוט לא פחות, יוצרים צורת פיתה וצורבים על המחבת 3 דקות מכל צד. איך לא הכרנו את המתכון הזה עד היום? באמת שערורייה
רון יוחננוב
| mako אוכל
| פורסם 18/02/19 07:38
צילום: רון יוחננוב, mako אוכל |
המצרכים :
למלית:
אופן ההכנה:1 מכינים את הבצק: מערבבים את הקמח, היוגורט והמלח בקערה עד שנוצר בצק אחיד וגמיש (מתחילים עם שתי כוסות, ואם צריך מוסיפים עוד). 2 מערבבים יחד את חומרי המלית. 3 מחלקים את הבצק ל-6 חלקים שווים ומרדדים כל חלק לעלה דק בצורת פיתה. איזו פיתה מהממת | צילום: רון יוחננוב, mako אוכל4 מניחים מלית במרכז העלה, אוספים את הבצק מסביב וסוגרים מלמעלה (כמו חינקלי). תולשים את עודף הבצק, ומגלגלים לכדור (אפשר לראות את התהליך בווידיאו כאן). 5 מרדדים בזהירות את הבצק הממולא לפיתה בעובי של כס"מ. 6 מחממים מחבת עם תחתית כפולה ומנחים את הפיתה על המחבת. צורבים כ-3 דקות על אש בינונית (עד שהפיתה מזהיבה מלמטה), מורחים מעט חמאה מומסת והופכים, לטיגון מהצד השני. מורחים בחמאה גם את הצד הלא מרוח. מורידים מהאש ומגישים. * מעדיפים לאפות? מרחו מעט שמן על הבצק, סדרו את החצ'פורי על תבנית מרופדת בנייר אפייה ואפו כ-10 דקות ב-190 מעלות. רון יוחננוב הוא בעל קבוצת הפייסבוק מבשלים ואופים עם רון יוחננוב. |