לחמניות דבש לראש השנהלחמניות אצבע קטנטנות וחגיגיות, שממש לא מסובך להכין וכיף בלתי נתפס לנשנש
צילום: אסתי רותם, mako אוכל
|
המצרכים :
להברשה:
אופן ההכנה:1 מכניסים לקערת מערבל עם וו לישה את הקמח, הקוואקר והשמרים ומערבבים. ממסים את הדבש במים ומוסיפים לקערה. מערבלים כדקה ומוסיפים את המלח והחמאה. 2 לשים במהירות בינונית כ-8 דקות. מכסים ומניחים לתפיחה במקום חמים לחצי שעה. 3 מוציאים את האוויר מן הבצק ולשים אותו מעט. מחלקים את הבצק ל-16 חלקים. מגלגלים כל חלק בין הידיים לצורת אבצע באורך 15 ס"מ. מניחים בתבנית אפייה על גבי נייר אפייה. 4 מערבבים בקערית חלמון, דבש ומים ומברישים את האצבעות בתערובת. מניחים לתפיחה קצרה של עשר דקות. 5 אופים בחום של 200 מעלות 12-15 דקות, עד שהאצבעות זהובות. * אסתי ידידיה היא בעלת סטודיו תופינים לשוקולד וקינוחים מיניאטוריים, מתכונאית ומנחת סדנאות.
>> מתכונים צמחוניים לראש השנה>> עוגת הדבש המושלמת>> 4 עוגות מעולות לראש השנה>> מתכונים של אביב משה לראש השנה>> קינוחים פרווה לראש השנה>> ארוחת חג ב-250 שקל>> ארוחת חג ב-60 שקל>> 8 מתכונים טבעוניים לראש השנה>> מתכוני דגים לארוחת החג>> ארוחת חג אלג'ירית של אבי לוי>> ארוחת ראש השנה של פסקל פרץ רובין |