קציצות זוקיני של גרקו (קולוקיטוקפטדס)השם היווני הרשמי שלהן קצת שובר שיניים, אבל כל מה שאתם צריכים לדעת זה שמדובר בקציצות פשוטות וממכרות של זוקיני וגבינות, שתענוג לזלול ישירות מהמחבת, וגם מהמקרר ביום למחרת (בתנאי שיישאר משהו משהו, כן?)
צביקי עשת
| גרקו, מטבח יווני
| פורסם 23/01/20 13:05
צילום: דן פרץ, גרקו, מטבח יווני
|
המצרכים :ל-20 קציצות:
להגשה:
אופן ההכנה:1 מגררים את הזוקיני/קישואים בפומפייה גסה (צריכות להתקבל כ-2 כוסות). מניחים במסננת וסחטים מנוזלים. 2 מערבבים בקערה גדולה את כל המרכיבים למעט הגבינות. 3 מוסיפים את הגבינות, מערבבים שוב ומשאירים במקרר לכ-4 שעות. 4 מחממים בסיר שמן לטיגון בעומק של כ-10 ס"מ (למי שיש מדחום לשמן, יש להביא את השמן לחום של 170-180 מעלות). לוקחים כף מהתערובת ובעזרת כף נוספת מורידים את העיסה לשמן הלוהט - הקציצה נוצרת מעצמה, וצפה מיד. כשהקציצה זהובה משני הצדדים מעבירים לנייר סופג. ממשיכים עד סיום התערובת. 5 מגישים עם קערית יוגורט ומעליו מעט אורגו יבש ושמן זית לצד פלחי לימון. * שאריות ניתן לשמור במקרר, ולחמם ב-180-200 מעלות. קציצות זוקיני של גרקו | צילום: דן פרץ, גרקו, מטבח יווני* המתכון מתוך הספר "גרקו, מטבח יווני". |