קוקילידה: הגרסה המקוצרתהגרסה הכי קלה שיש לקוקילידה, בלי אפייה ואפילו בלי גלידה. תענוג קפוא של שני כדורי שוקולד משוטחים וביניהם קרם וניל, שהופך את הקיץ להרבה יותר נסבל
צילום: אפיק גבאי, תיק אוכל
|
המצרכים :לעיסת כדורי השוקולד
לקרם הווניל
לציפוי הדפנות
אופן ההכנה:1 מערבבים יחד את כל החומרים של עיסת כדורי השוקולד, משטחים תבנית מרופדת בנייר אפייה ומכניסים למקרר לחצי שעה. 2 מקציפים יחד את כל חומרי קרם הווניל לקרם יציב. 3 מוציאים את עיסת כדורי השוקולד המשוטחת מהמקרר, ובעזרת חותכן עוגיות עגול או כוס קורצים עיגולים. יש להקפיד על מספרים זוגיים מכיוון שנדרשות 2 עוגיות לכל קוקילידה. 4מעבירים את קרם הווניל לשקית זילוף, מזלפים על עוגייה אחת קרם בצורה אחידה וסוגרים בעזרת עוגייה שנייה. חוזרים על הפעולה עם כל העיגולים (מהשאריות ניתן להכין כדורי שוקולד). 5 מניחים את אגוזי הלוז המסוכרים בקערה ומגלגלים את הקוקילידה כך שקצוות הקרם החשופות יקבלו ציפוי פריך. 6 מאחסנים בקופסה אטומה במקפיא. למי שמעדיף את הקוקילידה רכה, מומלץ להניח שעה לפני ההגשה במקרר ולמי שאוהב את הקשיחות מומלץ לאכול ישר מהמקפיא. הכנתם? ספרו לנו איך יצא!
המתכון התפרסם בבלוג "תיק אוכל" של אינס שילת ואפיק גבאי |