1 מביאים לרתיחה את המים עם התמרים בסיר בינוני. מנמיכים את האש לבינונית, מוסיפים סודה לשתייה, מערבבים ומבשלים 5 דקות. התערובת מתנפחת ומבעבעת - היזהרו שלא תגלוש. מכבים את האש, מכסים ומשהים 10 דקות. טוחנים בבלנדר 3 דקות לפחות לתערובת חלקה, ומצננים כ-15 דקות.
>> מתכונים לשבועות
2 מערבבים את המסקפרונה עם חלבון אחד ואבקת סוכר עד לקבלת תערובת חלקה. שומרים במקרר.
3 מחממים תנור ל-160 מעלות. משמנים את התבנית בחמאה ומקמחים מעט.
4 מנפים בקערה קמח, אבקת קקאו, אבקת אפייה וקינמון.
5 מקציפים במיקסר חמאה, סוכר ומלח כ-5 דקות עד לקבלת תערובת תפוחה. מוסיפים ביצה וחלמון ומקציפים כ-3 דקות. מנמיכים את המהירות, יוצקים במתינות את תערובת התמרים הפושרת, מערבלים מעט ומוסיפים את תערובת הקמח. מערבלים רק עד שנוצרת בלילה חלקה. יוצקים לתבנית.
6 עורמים בעזרת כף תלוליות קטנות מתערובת המסקרפונה. נועצים קיסם במרכז כל תלולית ומסובבים ליצירת דוגמת שיש.
7 אופים כ-35 דקות עד להתייצבות. מצננים וחותכים לקוביות בגודל הרצוי. שומרים עד שבוע בקופסה אטומה במקרר.
*גיוון: רוטב טופי מסקרפונה - מחממים בסיר קטן על אש נמוכה חצי קופסת מסקרפונה (הנותרת), שליש כוס (70 גרם) סוכר חום כהה וקורט מלח תוך כדי ערבוב מתמיד, עד לבעבוע עדין. מוסיפים כף קוניאק או ברנדי, מערבבים ומורידים מהאש. סמוך להגשה יוצקים את הרוטב החם על הבראוניז החתוכים.