1 מכינים את המלית: מערבבים קוטג’, מחצית מכמות הקשקבל, מלח, פלפל ואגוז מוסקט לתערובת אחידה. קוצצים מנגולד ומערבבים בקערה נפרדת עם גבינת פטה מפוררת ועם יתרת הקשקבל.
2 מעצבים ואופים: חוצים את הבצק לרוחבו. חותכים עיגול בקוטר 24 ס”מ (בעזרת צלחת או טבעת אפייה) ומניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה. מסמנים עיגול פנימי בקוטר 20 ס”מ. יוצרים חתכים סביב שולי הבצק במרווחים של 5 ס”מ. מרימים קצה של חתך ומקפלים באלכסון למשולשים קטנים (ראו בתצלום). מכינים את העיגול השני באותה צורה. מעבירים למקפיא למשך 10 דקות.
3 מחממים תנור ל-190 מעלות.
4 מורחים מחצית מכמות ממרח הארטישוק על העיגול הפנימי של הבצק ועליו מניחים מחצית מתערובת הגבינות. עורמים במרכז העיגול מחצית מתערובת המנגולד (במהלך האפייה הערימה מתיישרת אך אינה נוזלת). מברישים בביצה את שולי הבצק החשופים. ממלאים באותה צורה את עיגול הבצק השני.
5 אופים כ-30 דקות עד שהמאפה מזהיב. מצננים מעט ומגישים.
* אם לא מגישים מיד, ממלאים את המאפה כמוסבר במתכון (שלב 4) ומקפיאים. כשרוצים להגיש, אופים כ-30 דקות — אין צורך להפשיר מראש.
המתכון מתוך סדנת שבועות של תנובה.
>> לכל המתכונים לשבועות