1 במחבת ועל גבי להבה בינונית מחממים 2 כפיות שמן, מוסיפים את הבצל הקצוץ ומטגנים עד להזהבה קלה. מוסיפים את התרד ומערבבים היטב עד שהתרד מופשר ומתרכך. מסירים מהאש ומעבירים למסננת. מצננים ומאפשרים לנוזלים המיותרים להתנקז.
2 מחממים תנור לחום של 175 מעלות. מעבירים את תערובת הבצל והתרד לקערה, מוסיפים את הגבינות, הביצה, השום והתבלינים ומערבבים היטב.
3 מניחים בתחתית תבנית מרובעת (בגודל 20 על 20 ס"מ) שכבת בצק עלים מרודדת דק. מניחים מעל את המלית ומיישרים לשכבה אחידה. מניחים מעל שכבת בצק נוספת, מברישים בביצה הטרופה ומפזרים מעט שומשום.
4 אופים כ-35 דקות עד שהמאפה תופח ומזהיב בחלקו העליון. מוציאים מהתנור, מצננים. מחלצים מהתבנית וחתוכים לריבועים.
בצק עלים חמאה. שכבה אחת למטה, שכבה אחת למעלה | צילום:
עידית נרקיס כ"ץ, mako אוכל
* ניתן להמיר את הגבינות בכל סוג שאוהבים, אך יש להתאים את כמות המלח בהתאם למליחות הגבינות.