1 מתחילים בהכנת קרם חציל: קולים את החציל על האש. מוציאים את הליבה מהחציל הקלוי ומעבירים אותה למעבד מזון עם מעט מקליפת החציל השרופה, מתבלים במעט מלח ומוספים את הגבינה. מעבדים עד לקבלת קרם חלק.
2 ממשיכים לקרם כרובית: מבשלים חצי ראש כרובית במים עד לריכוך. מעבדים במעבד מזון עם מיץ לימון, גרידת לימון ושמנת מתוקה עד לקבלת קרם חלק.
3 מכינים לביבות תפוח אדמה: מבשלים את תפוחי האדמה עד לריכוך, מסננים ומקררים.
4 מוסיפים ביצים, קמח, גבינת קשקבל, בצל ירוק, מלח ופלפל ומערבבים לקבלת תערובת אחידה. יוצרים לביבה ומטגנים על מחבת חמה עם מעט שמן עד להזהבה משני הצדדים.
5 ממשיכים להכנת תבשיל עדשים: בסיר קטן מחממים מעט שמן זית. מטגנים קלות גזר, בצל, כרשה ושום. מוסיפים את העדשים השחורות ומתבלים במלח ופלפל.
6 מוסיפים כוס מים רותחים, מנמיכים את האש ומבשלים כרבע שעה עד לריכוך. כשהתבשיל מוכן מוסיפים חופן פטרוזיליה קצוצה.
7 מכינים את הפילה לוקוס: משרים את נתחי הלוקוס בשמן זית ומתבלים במלח גס.
8 מחממים מחבת עם שמן זית וצולים את הנתחים כ-4 דקות על הצד של העור. מדי פעם מזלפים מהנוזלים המופרשים והשמן על הדג. מנמיכים את הלהבה, מכסים את המחבת ומבשלים עוד כ-4-5 דקות.
9 להגשה: מושחים על הצלחת מריחה מקרם החציל ומריחה מקרם הכרובית. מניחים מעל לביבה, מעליה את תבשיל העדשים ומעליו את הדג. מקשטים עם מעט עלים ירוקים מתובלים בשמן זית ולימון.
מתכוני התכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!