1 מכינים את הבואיקוס: שמים את הסלק המגורר במסננת המונחת על צלחת עמוקה, זורים כפית מלח, מערבבים ומשהים 10 דקות. את מיץ הסלק שניגר שומרים בקירור.
>> מתכונים לשבועות
2 סוחטים את הסלק ומעבירים לקערה גדולה.
3 מוסיפים את שאר החומרים מלבד הקמח והקצח ולשים לעיסה חלקה. מוסיפים את הקמח ולשים מעט, רק עד לקבלת בצק ורוד ודביק. אפשר להכין את הבצק גם במעבד מזון. עוטפים ומעבירים למקרר לשעתיים לפחות (ועד יומיים).
4 מכינים צזיקי צנוניות: מעבירים את הצנוניות למסננת, זורים חצי כפית מלח, מערבבים ומשהים ל-30 דקות. סוחטים ומעבירים לקערה. מערבבים עם שאר החומרים, מכסים ושומרים בקירור.
5 אופים ומגישים: מחממים תנור ל-200 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
6 יוצרים מהבצק כדורים מעט יותר קטנים מכדורי פינג פונג ומסדרים בתבנית באופן מרווח. מברישים במיץ הסלק ששמרנו, זורים קצח ואופים 25-20 דקות, עד שהבואיקוס משחימים מעט. מגישים חם לצד הצזיקי.
* אפשר להכין את הבצק עד יומיים מראש ולשמור עטוף היטב במקרר. מגלגלים את הבואיקוס כמה שעות מראש ואופים סמוך ככל הניתן להגשה.