1 מפוררים את עוגיות השוקולד במעבד מזון (זה לוקח כ-30 שניות).
2 שופכים את החמאה המומסת מעל העוגיות המפוררות ומערבבים בכף עץ, עד שכל פירורי העוגיות מכוסים היטב בחמאה.
3 בעזרת הידיים משטחים את התערובת בתבנית קפיץ 24 ס"מ מרופדת בנייר אפייה. מכניסים למקרר ל-20 דקות.
4 מערבבים במיקסר את גבינת השמנת עם הסוכר וסוכר הווניל. מוסיפים את הביצים בהדרגה, ולבסוף את גרדת התפוז ומיץ התפוזים.
5 שופכים את הבלילה על התחתית, ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כ-45 דקות.
6 מערבבים את השמנת החמוצה עם הסוכר, סוכר הווניל ומיץ התפוזים. מורחים על העוגה כשהיא עוד חמה, ואופים עוד 7 דקות. מצננים מחוץ למקרר.
7 מקציפים את השמנת המתוקה עם הסוכר, ובעזרת מרית מורחים על העוגה. מעבירים למקרר ללילה אחד לפחות.
>> עוד מתכונים של אביבה פיבקו