1 מחממים תנור ל-170 מעלות. מניחים בתחתית התנור תבנית ושופכים לתוכה מים רותחים עד מחצית הגובה, ליצירת סביבה עשירה באדים.
2 בסיר קטן ממיסים את החמאה עד שהיא לקבלת ריח אגוזי וצבע חום בהיר. מורידים מהאש, מוסיפים את השוקולד והמלח וטורפים היטב עד לקבלת תערובת אחידה.
3 מצננים מעט ומוסיפים את הסוכר, הביצים, השמנת החמוצה והשמנת המתוקה. טורפים היטב במטרפה ידנית.
4 מנפים אל תוך התערובת את הקמח, אבקת השקדים, אבקת האפייה, הסודה לשתייה והקקאו וטורפים עד לקבלת תערובת אחידה (יש להימנע מערבוב יתר).
5 מעבירים את הבלילה לתבנית משומנת ואופים 30-40 דקות או עד שהקיסם יוצא עם פירורים לחים. מצננים צינון מלא.
6 הגנאש: מחממים שמנת מתוקה בסיר קטן עד לסף רתיחה ומכבים את האש. מוסיפים את השוקולד ומערבבים לקרם אחיד. מניחים בצד כ-40 דקות, עד לקבלת מרקם משחתי.
7 בעזרת כפית פריזאית (כף פריזיאן) יוצרים בורות קטנים על פני שטחה של העוגה. מקפידים להשאיר את הדפנות שלמות.
8 ממלאים את הבורות בגנאש ומצפים את העוגה (כולל הצדדים) בשכבה אחידה. מפזרים את הפקאנים הקצוצים.
9 הבננות: במחבת בינונית ממסים את החמאה. מוסיפים את הסוכר החום ומנענעים את המחבת לערבוב. מוסיפים פרוסות מחצי בננה ונותנים להן להזהיב ולהתקרמל עד לקבלת ציפוי קריספי. הופכים את הבננות וממשיכים לטגן עד להשחמה. מעבירים את הבננות בזהירות לצלחת (מבלי לגעת בידיים).
10 להגשה: פורסים מן העוגה ומניחים בצלחת הגשה. מניחים לצד העוגה פרוסת בננה טרייה, ועליה פרוסת בננה מקורמלת. מומלץ לחמם קלות במיקרו לפני ההגשה.