קיש פטריות יער ומלך היער, תרד וגבינה כחולההבצק יוצא קריספי מבחוץ עם מלית נפלאה ונימוחה מבפנים. מדובר במתכון פשוט להכנה אך מרשים מאוד בתוצאה
יוסי בן דיין
| חוות גידול "תקוע"
| פורסם 31/05/11 18:49
צילום: שי זינגר
|
המצרכים (4 מנות):לבצק
למלית
אופן ההכנה:לבצק: 1 מערבבים את כל חומרי הבצק יחד במעבד מזון או במיקסר עד שמתקבלים פירורים גדולים. 2 אוספים את הפירורים לבצק אחד בצורת קובייה. אין ללוש את הבצק זמן רב מדי כדי שלא יתכווץ בזמן האפייה. 3 עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומקררים למשך כשעה לפני הרידוד. 4 מרדדים את הבצק בעזרת מערוך על משטח מקומח עד לעובי של כ-1/2 ס"מ. 5 משמנית תבנית בקוטר 26 ומרפדים אותה מבפנים עם הבצק המרודד. 6 מהדקים את הבצק לתוך התבנית וחותכים בצורה אסטטית את השוליים. 7 מחוררים את תחתית הבצק בעזרת מזלג ומחזירים לקירור עד לשימוש. למלית : 1 מחממים את השמן במחבת גדולה ומטגנים בו את הבצל עד שהוא מתחיל להזהיב. 2 מוסיפים את 2 סוגי הפטריות וממשיכים לטגן למשך כ-5 דקות. 3 מוסיפים את התרד ומערבבים יחד למשך כ-2 דקות נוספות תוך כדי המשך בישול. 4 מורידים מהאש, מעבירים לקערה ומקררים למשך 10 דקות. 5 מוסיפים את שאר החומרים, טועמים ומשלימים תיבול בהתאם לצורך. >> עוד מתכון טוב לפשטידת פטריות |