1 לרוטב עגבניות: בסיר בינוני מחממים שמן זית ומטגנים את הבצל עד שהוא מבהיר. מוסיפים בזיליקום וממשיכים לטגן כדקה. מוסיפים עגבניות מרוסקות ומביאים לרתיחה. מנמיכים ללהבה נמוכה ומבשלים 20 דקות.
2 מעבירים את תכולת הסיר למעבד מזון או בלנדר וקוצצים למחית חלקה. מתבלים במלח ובפלפל ומעבירים לסיר בינוני.
3 לרוטב רוזה: מעבירים את הסיר עם רוטב העגבניות אל הכיריים ומדליקים את האש. מוסיפים שמנת לבישול וחמאה ומביאים לרתיחה. מוסיפים את הקמח הלבן תוך כדי ערבוב. מבשלים כדקה ומורידים מהאש.
4 למלוי הגבינה: מערבבים את כל חומרי המילוי לקערה, מוסיפים מלח פלפל ומוסקט לפי הטעם, ומערבבים טוב טוב.
5 הרכבת המנה: משמנים תבנית בגודל 30 על 30 ס"מ, ומסדרים בבסיס עלי לזניה לכיסוי מלא של התבנית. יוצקים מעל 1/3 מכמות מילוי הגבינה ומורחים בשכבה אחידה. יוצקים מעל מצקת מרוטב הרוזה ומורחים בשכבה אחידה.
6 ממשיכים באותו אופן עד לסיום החומרים, כך שיוצאות בסופו של דבר 4 שכבות של עלי לזניה, כאשר מסיימים בשכבת עלי לזניה מעל הכל . יוצקים מה שנשאר מרוטב הרוזה מעל השכבה העליונה של עלי הלזניה, מורחים בשכבה אחידה ומפזרים מעל את 50 הגרם של מוצרלה מגורדת מעל. מכניסים את התבנית לתנור שחומם מראש ל-170 מעלות למשך 35 דקות.
* המתכון באדיבות מסעדת חנדל'ה
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!