עוגת שוקולד עם ריבת פטלהיא אולי נראית מפוארת, אבל תאמינו או לא - מדובר בעוגה בחושה פשוטה. אז מה אתם עדיין עושים כאן?
| השף הלבן, תנובה
| פורסם 31/07/12 17:35
צילום: ליטל ארזי, השף הלבן, תנובה
|
המצרכים :לעוגה:
לציפוי:
אופן ההכנה:1 מערבבים את החמאה עם הסוכר החום והלבן במיקסר עם וו גיטרה, עד לקבלת תערובת תפוחה ובהירה. מוסיפים את הביצים וממשיכים לערבב עד שהן נטמעות בתערובת. 2 בנפרד, מערבבים את הקמח, אבקת האפייה והקקאו. 3 מוסיפים מעט מתערובת הקמח לקערת המיקסר ומערבבים. מוסיפים מעט מהשמנת החמוצה ומערבבים שוב. ממשיכים להוסיף מתערובת הקמח ומהשמנת החמוצה לסירוגין, עד שהן נגמרות. מעבדים עד לקבלת תערובת אחידה וחלקה. 4 משמנים ומקמחים תבנית בקוטר 20 ס"מ ושופכים לתוכה את התערובת. אופים כ-30 דקות בחום של 180 מעלות ומצננים. 5 בעזרת סכין משוננת מיישרים את העוגה. 6 הכנת הקרם: מרתיחים את השמנת ושופכים מעל השוקולד. מחכים מספר דקות ומערבבים עד לקבלת מרקם מבריק וחלק. 7 הרכבת העוגה: חותכים את העוגה לרוחבה ומורחים ריבת פטל בנדיבות. ניתן לשפוך מעל את קרם השוקולד החמים או לחכות שהקרם יתמצק מעט ואז למרוח על העוגה. מקשטים למעלה בפטל/דומדמניות טריים. הכנתם? ספרו לנו איך יצא! למתכונים נוספים היכנסו לאתר השף הלבן מתכון, צילום וסטיילינג: ליטל ארזי |