להכנת הטרין:
1 שורפים על אש גלויה את החצילים עד להתרככות.
2 שורפים על האש (או בתנור) את ראש השום עד להתרככות מלאה.
3 מרוקנים את פנים החצילים השרופים לתוך קערה, מוסיפים 5 שיני שום רכות, תימין, ריקוטה, מיץ מחצי לימון, 2 כפיות שמן זית, מלח ופלפל,מערבבים ולאחר מכן קוצצים הכל בעזרת סכין.
4 פורסים את הקישואים לאורך ומטגנים קלות במחבת חמה עם שמן זית.
5 משמנים קלות בשמן זית כלי חסין אש, מסדרים את רצועות הקישואים לאורך הכלי, כך שחלקן גולש גם מעבר לדפנות הכלי.
6 ממלאים בפנים את בשר החצילים המתובל והקצוץ, סוגרים את החלק העליון עם הקישואים שגלשו ומכניסים לתנור בחום 180 מעלות ל10-15 דקות.
להכנת הסלט:
חותכים כל חציל תאילנדי לחצי ופורסים לפרוסות דקות.
פורסים את הבצל הירוק לרצועות אלכסוניות באורך בינוני.
קורעים עלי נענע לפי הטעם, מתבלים בשמן זית, שומשום שחור, לימון, מלח ופלפל.
אופן ההגשה:
מוצאים את הטרין מהתנור, הופכים ומניחים על צלחת הגשה. ניתן לסדר את הסלט בצלחת או להגיש בכלי נפרד במידה וחולקים את המנה עם מספר רב של אנשים.
סימון תזונתי עבור מנה/יחידה (5 מנות):
אנרגיה | 203 קלוריות |
חלבונים | 8 גרם |
פחמימות | 31 גרם |
שומנים | 7 גרם |
לטבלה המלאה
הערכים התזונתיים באדיבותעלולה להיות סטייה בנתונים
>> למתכוני התכנית השביעית- חלק ב' של העונה החדשה