עוגת טחינה וסילאןאחרי צום היא פשוט מושלמת, אבל אנחנו מבטיחים לכם הנאה מוחלטת מהעוגה הקלילה והמקסימה הזאת גם בכל יום אחר בשנה. רכה ואוורירית במיוחד, בטעמים של טחינה וסילאן - אפילו עכשיו היינו קולטים פרוסה-שתיים-שלוש
ענבל לביא
| mako אוכל
| פורסם 28/09/17 07:42
צילום: ענבל לביא, mako אוכל
|
המצרכים :ל-2 תבניות אינגליש קייק:
לעיטור:
להברשה:
אופן ההכנה:1 מחממים תנור ל-180 מעלות. 2 מנפים לקערה קמח ואבקת אפייה, מוסיפים שקדים טחונים ומערבבים. 3 מערבבים בקערה נפרדת טחינה גולמית, סילאן, שמנת מתוקה ושמנת חמוצה. 4 מקציפים במיקסר ביצים, סוכר ומלח כ-4-5 דקות עד לקבלת קציפה בהירה ותפוחה. מנמיכים את המהירות ומוסיפים את תערובת הקמח בכמה פעמים לסירוגין עם תערובת הטחינה. מערבלים רק עד לקבלת בלילה אחידה. 5 מחלקים בין שתי תבניות אינגליש קייק משומנות ומצופות בסוכר, מפזרים שקדים פרוסים ואופים כ-40-50 דקות עד שקיסם הננעץ במרכז עוגה יוצא כמעט יבש. 6 מערבבים 3 כפות סילאן עם 3 כפות מים רותחים ומטפטפים על העוגות החמות בכף מיד כשהן שיוצאות מהתנור. מצננים וזוללים. * לגרסת פרווה ניתן להמיר את השמנת המתוקה והחמוצה בקרם קוקוס או בשמנת צמחית. לבלוג של ענבל לביא - פיית העוגיות |