1 מסננים את הגבינות: מרפדים מסננת גדולה בבד חיתול (שוטפים אותו היטב כדי להסיר שאריות אבקת כביסה). שמים בפנים את כל הגבינות והיוגורט, עוטפים בשולי החיתול ומסננים מעל קערה לפחות 5 שעות (עדיף לילה) במקרר.
>> מתכונים לשבועות
2 מכינים את התחתית: מרפדים את תחתית התבנית בנייר אפייה. מברישים את הנייר ואת דופנות התבנית בחמאה מומסת.
3 טוחנים בייגלה במעבד מזון לפירורים עדינים. מוסיפים נוטלה וחמאה ומעבדים עד לקבלת תערובת פירורית אחידה. מהדקים לתחתית התבנית ומעבירים למקפיא עד השימוש.
4 מכינים קרם קקאו: מערבבים גבינת שמנת, ביצה, אבקת סוכר וקקאו לתערובת חלקה. שומרים בקירור עד השימוש.
5 מחממים תנור (לא בטורבו) ל-200 מעלות. מניחים בתחתית התנור תבנית עם 2 ליטרים מים רותחים ליצירת סביבת אפייה לחה.
6 מכינים את מלית הגבינה: שמים את הגבינות המסוננות בקערת מיקסר עם וו גיטרה. מוסיפים סוכר וקורנפלור ומערבלים במהירות נמוכה כדקה עד שאין גושים. מגבירים למהירות בינונית ומוסיפים את הביצים אחת-אחת. מערבלים כדקה עד שהביצים נטמעות ומתקבלת תערובת חלקה.
>> עוד מתכונים לעוגות גבינה
7 יוצקים חצי מהתערובת לתבנית ומיישרים. בעזרת כפית מניחים חצי מכמות קרם הקקאו בתלוליות קטנות. יוצקים את מלית הגבינה הנותרת, מיישרים בעדינות ומניחים תלוליות קטנות מהקרם הנותר.
8 אופים 15 דקות. מורידים את הטמפרטורה ל-160 מעלות ואופים 45 דקות. מכבים ומשאירים את העוגה בתנור 30 דקות. חשוב: לא פותחים את דלת התנור בשום שלב!
9 מוציאים את העוגה מהתנור ומצננים לטמפרטורת החדר. עוטפים ומעבירים למקרר ל-12 שעות לפחות (ואפשר עד יומיים-שלושה). לפני ההגשה אפשר לזרות מעט אבקת קקאו על העוגה.