1 מטגנים את הפלפלים בשמן עמוק כ-4 דקות. מעבירים לשקית ניילון, סוגרים היטב ומניחים כ-5 דקות וקולפים. 2. מערבבים את גבינת הריקוטה עם הבזיליקום הקצוץ, זרעי הכוסברה, השום, הפלפל והמלח. 3. מעבירים את הגבינה לשק זילוף. 4. יוצרים פתח במרכז הפלפל ומזלפים לתוכו את הגבינה. 5. מחממים מחבת פסים כבדה, משמנים מעט ומניחים את הפלפל. צורבים בעדינות ב-2-3 דקות מכל צד. 6. בנפרד טוחנים בבלנדר את חומרי הרוטב, יוצקים את הרוטב לצלחת ההגשה, מניחים את הפלפלים על הרוטב ומגישים מיד.