1 מכינים את הבצק: לשים במיקסר עם וו לישה במשך 3 דקות במהירות איטית את הקמח והמים.
2 מוסיפים את השמרים וממשיכים ללוש עוד 5 דקות במהירות בינונית.
3 מוסיפים מלח ושמן זית ולשים עוד 2 דקות עד קבלת בצק חלק ואחיד, מעט דביק.
4 מכסים את קערת המיקסר ומתפיחים שעה.
5 מחלקים את הבצק ל-9 יחידות.
6 יוצרים מכל יחידה מלבן של 25X7 ס"מ. מפזרים גבינה פטה, זיתים משני סוגים, מעט בצל סגול וכמה עלי זעתר. מניחים לתפיחה של חצי שעה.
7 מחממים תנור ל-230 מעלות ואופים 8-9 דקות, עד להשחמה קלה.
* אחרי האפייה ניתן ומומלץ לבזוק על הפוקצ'ות מעט שמן זית ומלח.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!