לזניה קלה לילדיםבלי חיתוכים, בלי בישולים ובלי סיבוכים: את הלזניה שמכינים היום ילדים יכולים להכין לגמרי לבד. אתם רק צריכים לפתוח עבורם קופסת שימורים אחת ולהכניס את התבנית לתנור. שעה אחת ויש לכם ארוחה שהקטנים הכינו
צילום: Cesarz, ShutterStock
|
אוקיי. בואו נשים את זה על השולחן כדי שלא יהיו אי הבנות: הלזניה הזו אינה גורמה. היא לא מנסה להיות ולא תהיה. עכשיו, כשסגרנו את זה ותיאמנו ציפיות, אפשר להגיד מה היא כן: היא לזניה שילדים יכולים להכין לבד, בלי לחתוך, בלי לבשל, בלי להסתבך. היא גם טעימה מאוד. גמדת הבית הגדולה מכינה אותה בכל פעם שמתחשק לה להרגיש ממש גדולה, שמבשלת לבד, וגם כשהזמן לחוץ ואני באמת צריכה את העזרה שלה בהכנת ארוחה. אני יודעת שכל מה שאני צריכה לעשות זה לפתוח בעבורה קופסה אחת ולהכניס לתנור את התבנית. מפעם לפעם אני רואה איך המיומנות שלה משתפרת והיא כבר לוקחת אחריות על הוספת המרכיבים לרשימת הקניות. אצלנו הן הכי אוהבות את הלזניה כמו שהיא, בלי תוספות, אבל אם רוצים, אפשר להוסיף ירקות (שמתבשלים מהר יחסית) בין השכבות. פטריות הולכות מצוין וגם חצילים (מטוגנים או בתנור) אם הילדים אוהבים. המצרכים :
אופן ההכנה:1 מערבבים בקערה עגבניות מרוסקות, רסק עגבניות, סוכר, שום, תבלינים ומים. 2 מכסים תחתית של תבנית בגודל 30X18 ס"מ בכמה כפות של רוטב, בשכבה דקה. מניחים שכבה ראשונה של עלי לזניה. אפשר לשבור חלק מהעלים כדי להתאימם לצורת התבנית. 3 מסדרים שכבות בסדר הבא: מפזרים על פני עלי הלזניה 1 כוס רוטב עגבניות. מניחים בתלוליות קטנות על פני הרוטב שליש קופסה קוטג'. מפזרים באופן שווה 4 כפות גבינה צהובה ומרכיבים עוד שכבה של עלי לזניה. גמדת הבית מכינה אותה לבד לבד (כמעט) | צילום: אסתי רותם, mako אוכל לזניה הכי קלה | צילום: אסתי רותם, mako אוכל4 חוזרים על סדר השכבות (סה"כ שלוש פעמים) ומסיימים בשכבה של עלי לזניה. יוצקים את הרוטב שנשאר על פני הלזניה ומפזרים את הגבינה הצהובה שנותרה. אופים בחום של 180 מעלות, 40 דקות, ללא כיסוי. >> ומה אוכלים מחר? הנה התפריט השבועי שלנו לארוחות לילדים הכנתם? ספרו לנו איך יצא!
|