בויוס לאבנה ומנגולדמאפה בצק פילו עם שילוב אדיר אך לא מובן מאליו של גבינת קשקבל ולאבנה חמצמצה. נשמע לכם מוזר? תנסו, ונדבר אחרי
לימור לניאדו תירוש
| מחלבות גד
| פורסם 09/05/21 10:11
![]()
צילום: דניאל לילה, קונספט ויז'ואלי וסטילינג: עמית פרבר, מחלבות גד
|
בויוס – מאפה הדגל של איזמיר – הוא שבלול בצק זהוב ומתפצפץ עם מלית עסיסית של גבינות, וללא ספק אחד התענוגות הגדולים של החג (ושל החיים עצמם). הבויוס שלנו ממולא בתערובת לאבנה דרוזית וקשקבל – שילוב מפתיע, עשיר וחמצמץ שנמס בפה. שילוב של לאבנה במלית הוא הברקה שכדאי לכם לאמץ לכל מאפה מלוח שתכינו. המצרכים (12 מנות):לתבנית בקוטר 32-30 ס”מ:
למלית:
להברשה:
לציפוי:
אופן ההכנה:1 מחממים שמן במחבת או בווק, מוסיפים כרישות, מערבבים ומטגנים על להבה בינונית 15-10 דקות עד שהכרישות שקופות ומעט שחומות. 2 בינתיים מסירים את הגבעול הלבן המרכזי מעלי המנגולד, ומסירים נימים לבנים עבים (יישארו כ-500 גרם עלים נטו). קוצצים את העלים גס, מעבירים לקערה, יוצקים מים רותחים לכיסוי ועוד קצת וממתינים 10 דקות. מסננים וסוחטים היטב בין כפות הידיים. מחזירים לקערה יבשה. 3 מוסיפים לקערה את הכרישות המטוגנות, קצת יותר משני שליש מכמות הלאבנה (350 גרם) ואת יתר חומרי המלית ומערבבים היטב. 4 מחממים תנור ל-200 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה משומן בשמן זית. 5 פורשים את חבילת דפי הפילו על משטח העבודה ומכסים במגבת (כדי שלא יתייבשו). 6 לוקחים אחד מעלי הפילו (משאירים את היתר מכוסים במגבת) ומברישים בשמן זית. מניחים פס מלית בגובה וברוחב 2 ס”מ מהצלע הקרובה אליכם ומגלגלים לגליל מהודק. בזמן הגלגול מברישים מדי פעם את הבצק החשוף בשמן כדי שלא יתייבש. 7 מפתלים את הגליל לשבלול, מברישים שוב בשמן זית ומניחים בתבנית. לא נורא אם הגליל מתבקע מעט. ממלאים ומגלגלים באותו אופן את יתר עלי הפילו ומניחים אותם זה לצד זה בתבנית. 8 מברישים את השבלולים בחלמון הטרוף ומפזרים מעל פירורי לחם ושומשום. מעבירים את התבנית לתנור ואופים 45 דקות עד הזהבה יפה. 9 מגישים חם לצד ביצים קשות, הלאבנה שנותרה, פרוסות פלפל ירוק חריף, בצל ירוק וצנוניות.
מקרא:
![]() ![]() | המתכונים
הכי פופולריים
הכי חדשים
הכי מומלצים
|