עגבניות עטופות בבצק במילוי מטבוחה חריפה ואנשוביחגיגת עגבניות משגעת ומושלמת לאירוח
אליהב שאשון
| מאסטר שף
| פורסם 15/09/11 21:30
![]() |
המצרכים (4 מנות):למטבוחה
לעגבניות ולבצק
אופן ההכנה:להכנת המטבוחה: 1 מטגנים את הבצל במחבת עם שמן זית חם. 2 מגרדים פנימה את העגבניות ללא הנוזלים. 3 מוסיפים את שיני השום, הצ'ילי, האנשובי, זיתים, חמאה, סוכר, גרידת הלימון ומעט מלח. 4 מבשלים כשעה על אש מאוד נמוכה ומניחים לצינון. 5 ניתן להוסיף מעט בזיליקום קצוץ בתום הבישול. לעגבניות והבצק: 1 חותכים לרוחב את חלקן העליון של העגבניות, מרוקנים היטב מנוזלים ומניחים בצד. שומרים את החלק העליון בצד. 2 מערבבים הכל פרט לעגבניות במעבד מזון, עד לקבלת בצק נעים שאינו נדבק. מכסים בניילון נצמד ומניחים בצד לחצי שעה. 3 לאחר מכן, מפסלים מעין במות קטנות לעגבניות המרוקנות, שיישאו אותן לגובה בזמן האפייה. 4 מרדדים את הבצק לעלה בעובי 3 מ"מ וקורצים 4 עיגולים שיספיקו לכיסוי העגבניות. 5 מסדרים על תבנית את העגבניות על הבמות הקטנות. מותחים על כל אחת עלה של בצק ומייצבים. 6 אופים על 180 מעלות עד להשחמה מוחלטת. להגשה: 7 מסדרים בצלחת את העגבניות, ממלאים אותן במטבוחה המבושלת וסוגרים עם המכסים המקוריים של העגבנייה ששמרנו בצד.
מקרא:
![]() ![]() | המתכונים
הכי פופולריים
הכי חדשים
הכי מומלצים
|