קאפקייקס בננה, אגוזים ודבש
תבניות: קוקוטים אישיים
המרכיבים (ל-14 קאפקייקס):
3 בננות בשלות, מעוכות במזלג
60 גרם חמאה מומסת
1 כוס דחוסה סוכר חום
1 ביצה, טרופה קלות במזלג
1/3 כוס דבש
1 כפית תמצית וניל משובחת
1/2 כפית קינמון
1 כפית אבקת סודה לשתייה
צביטה של מלח
100 גרם אגוזי לוז קלויים (מהסוג שקונים מומלחים בפיצוציות), שבורים לרבעים או לחצאים ומצופים במעט קמח
כוס וחצי קמח לבן רגיל
לתלולית הקצפת:
1 שמנת מתוקה (250 מ"ל)
1 כף אבקת אינסטנט פודינג וניל
מעט קינמון
לא חובה: סירופ מייפל או סירופ קרמל (את שניהם אפשר לקנות בסופר)
אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-170 מעלות.
2. בקערת פלסטיק או זכוכית גדולה מערבבים את החמאה המומסת עם הבננות המעוכות.
3. מוסיפים סוכר, ביצה, דבש, תמצית וניל וקינמון, ומערבבים לאחידות. מוסיפים את האגוזים וממשיכים לערבב.
4. מוסיפים את הסודה לשתייה והקמח ומערבבים רק עד לקבלת בלילה הומוגנית.
5. משמנים קוקוטים אישיים, יוצקים את הבלילה ואופים 35 דקות, או עד שקיסם שננעץ בקאפקייקס יוצא יבש.
6. מקציפים את השמנת המתוקה עם אבקת הפודינג, מכניסים לשקית זילוף חד פעמית, חותכים את הקצה ברוחב של ס"מ ומזלפים תלולית מעל כל עוגה. מפזרים מעט קינמון ושופכים מעט מייפל או סירופ קרמל, אם רוצים.
>> לגרסת ההדפסה של המתכון: קאפקייקס בננה, אגוזים ודבש