ציוד: 4 תבניות חרס עגולות בקוטר 9 ס"מ
המרכיבים:
120 גרם חמאה
200 גרם שוקולד מריר 60% מוצקי קקאו, שבור לקוביות
2 ביצים גדולות
2 חלמונים
½ כוס סוכר
קורט מלח
2 כפות שקדים מולבנים טחונים
אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-230 מעלות.
2. ממיסים חמאה ושוקולד במיקרו 40 שניות. מערבבים, ואם יש צורך מוסיפים 10 שניות בכל פעם – ככה עד המסה מלאה.
3. בקערת המערבל מקציפים את הביצים, החלמונים והסוכר עד לקבלת קציפה בהירה ואוורירית.
4. מוסיפים לקציפה את תערובת השוקולד המומס ומקפלים עד לאחידות.
5. מוסיפים את השקדים הטחונים ומקפלים לתערובת אחידה.
6. משמנים את התבניות האישיות, ומסדרים אותן על תבנית התנור. ממלאים בבלילה ואופים 10 דקות. העוגות מוכנות כשהן עדיין רוטטות במרכז ונראות לא אפויות, אך השוליים כבר יציבים. חשוב מאוד להיזהר מאפיית יתר.
7. מצננים 2 דקות, הופכים על צלחת הגשה ומגישים עם כדור גלידת וניל.
>> בשבוע שעבר הכנו עוגת קרם חמצמצה
>> לכל המתכונים המושחתים
>> מה אתם מכינים לסדר? הנה ההמלצות של השפים שלנו לראשונות, עיקריות וקינוחים
בואו לעשות איתנו חג: הצטרפו לשולחן הפסח של mako באתר "לתת"