ציוד: תבנית פאי מתפרקת בקוטר 24
מומלץ מאוד: מאזניים למטבח
בקבוק למדידת נוזלים
המצרכים:
לבצק:
200 גרם חמאה
200 גרם אבקת סוכר
1 ביצה
2 כפיות תמצית וניל
2.5 כפיות חלב
250 גרם קמח
למלית:
150 מ"ל מיץ לימון - סחוט ומסונן
250 גרם אבקת סוכר
300 מ"ל שמנת מתוקה
6 ביצים
אופן ההכנה:
1. מתחילים יום מראש: מערבבים את חומרי המלית לבלילה אחידה, מסננים ומניחים בכלי סגור למשך הלילה.
2. למחרת מכינים את הבצק: מקרימים במיקסר עם וו גיטרה חמאה וסוכר, עד שמתקבלת עיסה בהירה ואוורירית.
3. ממשיכים לערבל, ותוך כדי מוסיפים את תמצית הווניל, הביצה והחלב.
4. כשמתקבלת בלילה אחידה מוסיפים את הקמח ומערבבים, עדיף ידנית, עד שהוא נטמע.
5. עוטפים בניילון נצמד ומניחים במקרר לצינון של שעה לפחות.
6. מרדדים את הבצק הקר לעובי של כ-6 מ"מ, ומשטחים בתבנית - על התחתית והשוליים. מחוררים במזלג ומכניסים למקרר לרבע שעה.
7. מחממים תנור ל-180 מעלות.
8. אופים אפייה עיוורת כ-15 דקות (מה זה אומר? מניחים על הבצק יריעה של נייר כסף, ועליה מפזרים קטניות מסוג כלשהו, שישמשו כמשקולת שתמנע מהבצק לתפוח. ראו תמונה).
9. מסירים את נייר הכסף והמשקולת ואופים עוד 10 דקות לפחות, עד שהבסיס יציב ויבש.
10. מצננים (אפשר במקרר, רבע שעה), ומנמיכים את חום התנור ל-120 מעלות.
11. שופכים את המלית על התחתית האפויה ומחזירים לתנור לבערך שעה, עד שהמלית מתייצבת אך המרכז נשאר מעט רוטט. מוציאים ומניחים ללילה במקרר.
12. מגישים עם קצפת או גלידת וניל.
>>לגרסת ההדפסה של המתכון: טארט לימון שלא יכול להתפקשש