עוגת גבינה מנוקדת - פרוסה (צילום: דליה מאיר, קסמים מתוקים)
עוגת גבינה עם כדורים של שוקולד. עוגה קיצית שבטוח תסכימו לאכול גם בחורף | צילום: דליה מאיר, קסמים מתוקים

עוגת גבינה מנוקדת

תבנית: מרובעת 18*18 ס"מ, משומנת ומרופדת בנייר אפייה משומן אף הוא

המצרכים:

לתחתית:
120 גרם (כוס אחת) עוגיות לוטוס או פתיבר טחונות
60 גרם (1/4 כוס) קקאו כהה משובח
2 כפות סוכר
¼ כוס חמאה מומסת (65 גרם)

למלית הגבינה:
2 חבילות (450 גרם) גבינת שמנת (נפוליאון או אחרת)
½ כוס סוכר לבן
2 ביצים
60 גרם שוקולד מומס
1 כפית סוכר וניל
2/3 כוס שמנת חמוצה

עוגת גבינה מנוקדת: בדרך לתנור (צילום: דליה מאיר, קסמים מתוקים)
ככה היא נראית לפני האפייה | צילום: דליה מאיר, קסמים מתוקים

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור ל-155 מעלות.

2. מערבבים בקערה את חומרי התחתית. מצמידים ומהדקים היטב לתחתית התבנית. מניחים בצד.

3. מערבבים את הגבינה וסוכר במערבל עם וו הגיטרה עד שמתקבלת בלילה חלקה. מנמיכים את המהירות ומוסיפים את הביצים – אחת אחת. ממשיכים לערבל ומוסיפים וניל ושמנת.

4. לוקחים מהבלילה ½ כוס, מערבבים עם השוקולד המומס ומניחים בצד.

5. יוצקים את הבלילה הלבנה לתבנית, ומכניסים את הבלילה החומה לשקית זילוף חד פעמית. חותכים את קצה השקית ומזלפים תלוליות בתוך בלילת הגבינה הלבנה.

6. מכניסים לתנור ואופים שעה. משאירים בתנור הכבוי לשעה נוספת.

7. מוציאים מהתנור, מניחים להתקרר ומאחסנים במקרר ל-24 שעות. מגישים עם תלולית קצפת (חבילת שמנת מתוקה מוקצפת עם שתי כפות סוכר).

>> לגרסת ההדפסה של המתכון: עוגת גבינה מנוקדת
 >> בשבוע שעבר הכנו עוגת שמנת קרה עם חמאת בוטנים
>> לכל המתכונים המושחתים