תבנית: מרובעת 22 ס"מ, משומנת ומרופדת בנייר אפייה תחתית וצדדים (אני השתמשתי בתבנית הפלסטיק השחורה של ניקול, והיא מצוינת)
המרכיבים:
לבסיס:
200 גרם עוגיות לוטוס טחונות
100 גרם חמאה מומסת
למלית:
פחית חלב מרוכז ממותק
25 גרם חמאה
1 כף דבש
1/2 כוס אגוזי מלך (או כל אגוז אחר), קלויים וקצוצים
לציפוי:
200 גרם שוקולד 70% מוצקי קקאו (חשוב!), שבור לקוביות
50 גרם חמאה
אופן ההכנה:
1. מכינים את הבסיס: מערבבים בקערה את פירורי העוגיות והחמאה. משטחים על בסיס התבנית ומהדקים. מכניסים למקרר.
2. מכינים את המלית: שמים בסיר את החלב המרוכז, החמאה והדבש, ומערבבים על להבה בינונית עד שהחמאה נמסה. ממשיכים לבשל תוך בחישה כ-10 דקות, עד שהתערובת מסמיכה מעט ומזהיבה.
מוסיפים האגוזים, מערבבים ויוצקים על הבסיס.
3. מכסים את התבנית ומעבירים למקרר ל-5 שעות לפחות, ועדיף ללילה שלם.
4. ממיסים במיקרו את חומרי הציפוי. שופכים מעל שכבת האגוזים המקוררת ומחזירים למקרר עד ההגשה.
>> לגרסת ההדפסה של המתכון: ריבועי שוקולד אגוזים ללא אפייה