חותכים את המנגולד לרצועות, את הקישוא לקוביות ואת הבצל ירוק פשוט קוצצים.
מרתיחים מים בסיר וסוחטים לתוכם חצי לימון. למען נקודת רתיחה יותר גבוהה ניתן להמליח את המים כך זמן החליטה נעשה קצר יותר והצבע של המנגולד פחות יוצא למים ונשאר בעלה. לא להמליח הרבה כי נשתמש במים האלה אחר כך.
חולטים את המנגולד במים למשך דקה וחצי וישר מעבירים למים קרים (או מתחת לברז מים קרים זורמים).
מורידים את הרגל לפטריה ומגרדים את הבפנים של הפטריה (לא להוריד הרבה מבשר הפטריה).
מה שהוצאנו מהפטריה קוצצים ומקפיצים בכף שמן זית. הזה מזהיב מוסיפים מעט מים (מהמנגולד) ונותנים לזה להתבשל ביחד. נוצר רוטב פטריות.
את בשר הפטריה מניחים במחבת נפרדת וצולים אותה בשמן
זית.
בפיירקס מסדרים את הפטריות וזולגים את הרוטב פטריות שעשינו
כמה דקות בתנור (בין 5 - 10 לשים עין שלא נשרף) שחומם מראש לחום בינוני - עדיף גריל.
הרוטב יצטמצם והפטריות יספגו את הרוטב שצימצמנו.
שזה מוכן מוציאים מהתנור
מערבבים בנתיים את הבצל הירוק (חי לא מבושל) והקישוא הקצוץ (חי לא מבושל) והמנגולד למעיין סלט קטן וממלאים את הפטריות ומגישים את הפטריה חמה ואת הסלט קר (טמפרטורת החדר)
זה טעים גם כמה קרה לחלוטין (מבלי לחמם את הפטריות)