לבשמל:
ממיסים את החמאה בסיר קטן על אש בינונית.
מוסיפים את הקמח תוך כדי ערבוב עם מטרפה, מנמיכים את האש ומוסיפים את החלב בזרם דק תוך כדי ערבוב.
מבשלים עד שהרוטב מסמיך ומבעבע. מניחים בצד.
לתרד:
במחבטת גדולה, שמים שמן זית ומטגנים את הבצל ואת השום.
מוסיפים את התבלינים ואת התרד. מערבבים מידי פעם עד שהתרד מוכן ומקטין את נפחו.
מעבירים לקערה ומניחים לתרד להתקרר מעט
מוסיפים את הריקוטה.
להרכבת המנה:
בתחתית של תבנית מורחים בשמל,
מסדרים מעל את דפי הלזניה,
שמים 1/3 מתערובת התרד,
מפרזים פטריות ומוצרלה,
וחוזר חלילה
לשכבה האחרונה מורחים בשמל, מוצרלה ופרזמן
אופים בתנור שחומם מראש ל180 עד שהלזניה מוכנה והמוצרלה משחימה (בערך חצי שעה)