מבשלים תמנון טרי במים רותחים (ללא מלח) עם צרור הטימין כ-40-50 דקות, שוטפים ומסירים את החלק הרירי של התמנון במים ופורסים לפרוסות קטנות של כסנטימטר. (אפשר גם להשתמש בפרוסות תמנון מקופסת שימורים).
מערבבים בקערית את הריקוטה עם הקמח והביצה עד ליצירת בצק בצמיגות הנכונה (אפשר להוסיף עוד מעט קמח אם יש צורך) יוצרים כדור מהבצק עוטפים בנילון נצמד מניחים לנוח במקרר ובינתיים מכינים את רוטב התרד.
מבשלים את התרד עד שיתרכך, סוחטים מעט, לוקחים את רוב התרד וטוחנים במעבד מזון עם השמנת המתוקה, שן השום ויתר התבלינים עד ליצירת מחית חלקה. את יתרת התרד קוצצים גס ומוסיפים.
מוציאים את הבצק מהמקרר ועל משטח מקומח חותכים ממנו פרוסות בסכין ומגלגלים כל פרוסה ל"נחש" בעובי של כ-2 ס"מ. בעזרת סכין חדה פורסים את גלילי הבצק כל סנטימר בערך לניוקי, מגלגלים את הניוקי עוד קצת בקמח שלא ידבקו.
מרתיחים סיר מים גדול עם מלח וזורקים לתוכו את הניוקי, לאחר שכל הניוקי צפים מוסיפים את פרוסות התמנון מבשלים עוד חצי דקה ומסננים. יוצקים לרוטב ומערבבים, מצלחתים ומגרדים מעל את הפרמזן.