לנקות את הדגים המעושנים: להוריד את העור, אידרות ועצמות בצורה יסודית ככל שניתן.לחתוך את בשר הדג לפיסות כולל הביצים שבתוכו.לחמם שמן זית ולטגן בתוכו את שיני השום הקצוצים עד לצבע בהיר מאד.להוסיף את שני סוגי הפפריקה ולערבב כדקה.להוסיף את העגבניות ושוב לערבב ולבשל כ-2-3 דקות. להוסיף את הרסק, לערבב היטב,לבשל כ-5 דקות על אש קטנה. להכניס לתוך זה את הדג בעדינות וחצי כוס מים.להמשיך לבשל עד לסמיכות הרטב על אש קטנה.להוסיף עוד רבע כוס שמן זית. עוד מספר דקות ולכבות אש. בינתיים לבשל את הפפרדלה לפי הוראות היצרן אך לא להוסיף מלח במי הבישול! לסנן את הפסטה ולערבב עם הרטב. לשים בצלחת הגשה. לטגן ביצת עין בשמן זית ולהניחה בעדינות בשלמותה מעל הפסטה.