בסיר גדול מבשלים את הפסטה במים רותחים עם מעט מלח, עד לרמת אל-דנטה.
במחבת רחבה שמים מעט שמן זית, מוסיפים את הבצל והשום עד להזהבה. מתבלים בפפריקה אדומה, מלח ומעט פלפל שחור.
מוסיפים את העגבניות הטריות והפלפלים, מערבבים ולאחר כ-2 דקות מוסיפים את העגבניות המיובשות והפטריות.
לבסוף מוסיפים את השיתים השחורים (מגולענים וחצויים), מוסיפים כמה עלי בזיליקום ומורידים מהאש.
מכניסים למחבת את הפסטה שבישלנו, מערבבים ונהנים.
ניתן להוסיף קרעי גבינת מוצרלה מעל למנה.