בצק-
1 על משטח עץ גדול ומקומח עושים גבעה של קמח פסטה ויוצרים באמצע גומה,שוברים באמצע את הביצה והחלמון הנוסף ומפזרים חצי כפית של מלח. (בעדינות עם הביצה שלא תחליק החוצה)
2 עם שלוש אצבעות מערבבים בעדינות במרכז הגומה תוך כדי שמוסיפים קמח שיש מסביב לגומה אל מרכזה, עד שנווצרים פירורים ומאחדים אותם לגוש (אם הבצק קשה מידי ניתן להוסיף כף מים).
3 ללוש לפחות 15 דקות, הבצק צריך להיות גמיש וחזק
4 בקערה יוצקים את השמן זית ועוטפים בו את הבצק,לחסות עם מגבת לחה ולשים שעה במקרר.
מילוי-
1 משרים את העגבניות היבשות במים רותחים למשך 15 דקות
2 בקערה מערבבים את הגבינות (פרמז'ן, ריקוטה) והבזיליקום עם מעט שמן זית
3 מסננים את העגבניות אבל רצוי להשאיר טיפה מים בשביל שיהיה קל לרסקם, עם בלנדר מוט מרסקים עד לקבלת רסק/ממרח, מערבבים עם הגבינות ועוברים קצת עם הבלנדר מוט, בינתיים שמים במקרר.
4 טורטליני- מחלקים את הבצק לארבע גושים,מכינים בצד קמח, מרדדים כמה שאפשר עם מערוך ומעבירים למכונת רידוד מהשלב הכי רחב עד לכמעט הכי דק בהדרגה. לאחר כל רידוד מקמחים.
5 בעזרת כוס קורצים עיגולים לטורטליני ומניחים בצד. על כל עיגול מניחים (כפית/שקית זילוף) מאט מהמליט, מורחים את שולי העיגול בחלבון של ביצה סוגרים את העיגול לחצי ואת שתי הקצוות מדביקים אחת לשנייה בתנועה סיבובית.
6 מומלץ לתת לבצק 15-30 דקות להתייבש ולהתקשות. בשלב הזה כדי להתחיל להכין את הרוטב (הרוטב תמיד מחכה לפסטה ולא הפסטה לרוטב!)
7 בסיר ללא מכסה עם מים רותחים ומומלחים מכניסים את טבעות הטורטליני, וממתינים עד שהן צפות.
רוטב-
1 במחבת עמוקה כף שמן זית, חוצים את שיני השום לשניים רגע לפני שמכניסים אותה למחבת, מורחים את השניים על המחבת.
2 מפזרים על המחבט את הבצלצלים הקצוצים,מנמיכים טיפה את האש מוצאים את השום לפני שהוא משחים.
3 תוכנים מעל הבצלים מעט פלפל שחור ומוסיפים את החמאה.
4 כשהחמאה נמסה כמאת לגמרי מוסיפים את השמנת,היין הלבן, מחממים ומנמיכים את האש.
5 אחרי 7 דקות מטבלים במאט פלפל לבן ואגוז מוסקט מסננים את הטורטליני ומיד למחבת עם הרוטב,מנענעים מקפיצים בקטנה לערבוב.
6 מפזרים קרעים קטנים של בולגרית ומוצרלה,עלי בזיליקום, מכסים 2 דקות ומגישים :)