חבילת פסטה (רדיאטורי או פטוצ'יני) כ-250 גרם גבינה כחולה
מיכל שמנת לבישול
חמאה
מלח
פלפל
אגוזי מלך
גבינת פרמז'ן מגוררת.
אופן ההכנה:
מבשלים את הפסטה עד שהיא מוכנה. בסיר קטן שמים כ100 גרם חמאה, ממיסים אותה ומוסיפים אליה את מיכל השמנת לבישול. לאחר שהשמנת רתחה, מוסיפים אליה את הגבינה הכחולה, רצוי לגרד או לחתוך לחתיכות קטנות, ולערבב עד להמסת הגבינה. מחכים עד שהרוטב נהייה סמיך, מוסיפים מעט מלח ופלפל.
מגישים את הפסטה עם הרוטב ומפזרים מעל גבינת פרמז'ן ואגוזי מלך קצוצים (לא חובה)