מכינים את הפסטה לפי הוראות היצרן ובמקביל מכינים את הקרבונרה (יש לשאוף שהפסאה תהיה מוכנה בזמן שהמחבת יהיה ערוך לקראתה..)
מטגנים במחבת רחב בצל בשמן זית, עד הזהבה.
בינתיים מקלפים וקוצצים דק את השום ומקלפים את הקישואים וחותכים ראשית לפרוסות בעובי של כחצי ס"מ ואותן לרבעים.
מוסיפים את השום ודקה לאחר מכן את הקישואים.
מוסיפים קצת מלח ופלפל.
חותכים את הנקניקים לחתיכות בגודל בינוני ומוסיפים למחבת. מטגנים יחד כ 2-4 דקות - עד שהנקניקים נעשים קריספים.
מוסיפים את הפסטה ומערבבים היטב.
מוסיפים את הגבינות ואת הבזיליקום וממשיכים לערבב עד שהן נמסות לתוך התערובת.
יוצרים מעין גומה במרכז המחבת ושוברים לתוכה את הביצים* ומערבבים מהר (חשוב שבשלב זה המחבת וכל הרכיבים יהיו חמים מאוד).
מערבבים היטב את כל התערובת במשך 2-3 דקות וניתן לגשת לשולחן.
* כמות הביצים במתכון נגזרת מכמות הסועדים. לפי האיטלקים, פסטה קרבונרה יש להכין עם מספר ביצים לפי מספר הסועדים+1