תחילה חותכים את הכרוב לרצועות ומשרים במים חמים, ומכינים את האורז חצי בישול(1/3 כוס אורז עם 1/3 כוס מים).
בזמן הזה שמים בקערה את מרכיבי הקציצות: הבשר, הבצל הקצוץ, הגזר המגורר, לאחר ההכנה וההשריה את הכרוב והאורז, התבלינים והשמיר. מערבבים הכל יחד היטב ושמים להתקרר במקרר בזמן שמכינים את הרוטב.
מתחילים עם ההכנה של הרוטב: מטגנים בסיר נמוך ורחב בצל עד להזהבה, מוסיפים את רצועות הגמבה ומבשלים עד שהן מתרככות (5-7 דק בערך). מוסיפים את העגבניות והשום ומבשלים מס' דק (5דק) על אש בינונית על מנת שהעגבניות יוציאו קצת נוזלים. מוסיפים את רוטב העגבניות, התבלינים ו 1.5 כוסות מים פושרים. מערבבים היטב ונותנים לזה להתבשל 10 דק.
בינתיים שהרוטב מכינים את הקציצות: הן אמורות להיות גדולות יחסית בכדי שיהיו עסיסיות, בערך כמו כדור טניס (טיפה קטנות יותר). עושים את הקציצות בצורת כדור ומגלגלים בתוך קמח מכל הכיוונים. לאחר 10 דק מניחים אותן בצורה מסודרת בשכבה אחת ברוטב. הרוטב אמור לכסות אותן עד החצי בערך לכן אם חסר מים יש להוסיף מים רותחים. מבשלים את הקציצות על אש נמוכה 20 דק, לאחר מכן הופכים אותן לצד השני ל20 דק נוספות.
מתאים לכל תוספת שתרצו.