טוחנים חופן כוסברה ,חופן פטרוזיליה , בצל בינוני , ושני שיני שום עד לקבלת מרקם משחתי , מסננים את המים ומשאירים רק את החומר .
שלושת רבעי מכמות החומר מוסיפים לבשר , רבע שומרים לרוטב .
לשים את הבשר עם החומר , מוסיפים - מלח,פלפל, כמון וכורכרום , לשים היטב ומוסיפים ביצה ופירורי לחם .
יש ללוש ממש טוב שכל החומרים יתערבבו , לטעום את הבשר ולהוסיף תיבול במידת הצורך .
להכנת הרוטב -מניחים בסיר מיכל רוטב מוכן לפסטה או חצי צנצנת , את הירקות הקצוצים לקוביות קטנות או הלקט המוכן , את רבע כמות החומר הירוק הטחון שהשארנו בצד , מתבלים ובוחשים , מוסיפים מעט מים ומביאים לרתיחה .
אחר מכינים כדורונים קטנטנים מהבשר ( בגודל ביס של ילד ) ומניחים בצורה מסודרת בתוך הסיר , לא אחד על השני , שיתייצבו ולא יתפרקו , לא מערבבים הרבה כדי לשמור על הצורה של הכדורים , מוסיפים מים רותחים עד לגובה כיסוי הכדורונים , כשמתייצבים יש לערבב מדי פעם .