1 מחחמים תנור ל180-200 מעלות.
2 מבשלים את הפסטה לדרגת אל דנטה (היא נכנסת לתנור בהמשך), מסננים ומעבירים לקערה גדולה.
3 מטגנים את הבצל בשמן עד שהופך להיות שקוף, מוסיפים את קוביות הבטטה ומקפיצים יחד עוד כ5 דקות.
4 מוסיפים שמנת לבישול ומביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומתבלים במלח פלפל ואגוז מוסקט טחון לפי הטעם.
מבשלים יחד עוד כ5 דקות ומסירים מהאש.
5 שמים מעט גבינות בצד על מנת לפזר בסוף, את הגבינות לרוטב מוסיפים ומערבבים, ניתן יהיה לראות שהגבינות נמסות מעט.
6 מעבירים את כל תערובת הרוטב לקערת הפסטה, מערבבים היטב.
7 מעבירים את הפסטה והרוטב לתבנית/פיירקס שניתן להגיש עימו לשולחן לאחר האפייה, מפזרים מעל את מעט הגבינות שהשארנו בצד,
מכניסים לתנור ואופים עד שרואים שנוצרת הקרמה של הרוטב והגבינות נמסות ומשחימות מעט למעלה.
מומלץ לאכול חם ומבעבע הכי טעים!!!