ניוקי:
מבשלים את תפוחי האדמה על קליפתם במיקרוגל במשך 15 דקות עד אשר יהיו רכים.
מוציאים את תפוחי האדמה מהמיקרוגל, מחזיקים בזהירות ומקלפים בעודם חמים.
מגררים את תפוחי האדמה הקלופים בפומפייה ומניחים בקערה.
מוסיפים לתפוחי האדמה את שני הביצים ,הקמח, הפרמזן והמלח ומערבבים טוב טוב.
לשים את הבצק בעדינות ולא יותר מדי.
מניחים את הבצק על משטח מקומח, משטחים וחותכים לרצועות בעובי של 3-5 ס"מ.
מגלגלים את הרצועות לנחשים, וחותכים לפיסות בגודל 2 ס"מ.
מגלגלים כל פיסה על גבי גב של מזלג כדי ליצור את הדוגמה הקלאסית של הניוקי. מניחים ברווחים קטנים על צלחת או תבנית מקומחת.
מכניסים את הניוקי (אחד אחד) למים רותחים למשך כ-3 דקות עד שהם צפים, ומוציאים בעזרת כף מחוררת אל מסננת.
רוטב:
מאדים בשמן את השום העגבניות והבצל.
מוסיפים את הקטשופ, הבזיליקום, המלח והפלפל ומבשלים על אש בינונית לצמצום והסמכה.
מוסיפים את השמנת ומבשלים עוד כ-2 דקות.
זה הכל.
מוסיפים את הרוטב לניוקי או להפך ,מפזרים פרמז'ן ,מקשטים בשניים-שלוש עלי בזיליקום ומגישים.