בסיר מרתיחים מיים חמים עם מעט חלב , בינתיים עד שהמים והחלב יהיו רתוחים , לקלף את תפוחי האדמה לשטוף טוב ולסנן, לחתוך את תפוחי האדמה לקוביות בינונינות וכשהמיים רותחים לבשל את התפוחי אדמה חצי בול (שיהיו רכים מעט).
כשהתפוחי אדמה מוכנים להעביר בעדינות למסננת כדי שלא ישברו , במקביל לטגן ראש שלם של שום עם פטריות, כשהשום והפטריות מוכנים ורכים יש להוסיף את השמנת לבישול ומעט חלב , להביא לרתיחה ואז להוסיף חצי כפית פלפל השחור,כפית מלח והאגוז מוסקט ( פחות מחצי כפית אגוז מוסקט!!) ולערבב היטב ולטעום אם חסר תבלין לפי הטעם.
לחמם תנור ל 180 מעלות.
לקחת תבנית אפייה (אפשר גם חד פעמי) ולפזר גבינה צהובה על כל התחתית , להוסיף את התפוחי האדמה ולסדר,ואז לשפוך את הרוטב של השמנת על תפוחי האדמה ולשים לב שלא חסר בצד אחד,להוסיף על זה עוד גבינה צהובה ולהכניס לתנור עד להקרמה מלאה . בתיאבון