1 מחממים תנור ל-170 מעלות ומשמנים היטב תבנית פאי.
2 ממיסים בקערה חסינת חום במיקרוגל חמאה ושוקולד מריר. מערבבים לתערובת אחידה וחלקה.
3 מקציפים במיקסר במהירות גבוהה ביצים וסוכר למשך 2-3 דקות, לקבלת תערובת תפוחה ומעט בהירה.
4 מוסיפים את השוקולד ואת הדבש ומערבבים היטב.
מה יש לאכול? עוגת שוקולד קלה של החופש הגדול | צילום:
קרן אגם, mako אוכל
5 מוסיפים קמח ואבקת אפייה ומערבבים לבלילה אחידה.
6 מעבירים את התערובת לתבנית ואופים 20-25 דקות, עד שקיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים עליו. מצננים לחלוטין והופכים את העוגה על צלחת גדולה או מגש.
7 בזמן שהעוגה בתנור מכינים את הציפוי: מחממים את כל המרכיבים במיקרו ומערבבים לתערובת אחידה. מעבירים לצינון במקרר.
8 כשהעוגה בטמפרטורת החדר מורחים עליה את הציפוי, שהתייצב בינתיים.
9 מצננים חצי שעה במקרר ומגישים.
** העוגה תישמר במקרר כשהיא עטופה היטב עד שלושה ימים.