עוגת ביסקוויטים קלאסיתבשבת הקרובה אנחנו הולכים לפרגן לעצמנו עוגת ביסקוויטים קלאסית, מהסוג שאהבנו כשהיינו ילדים ומאז לא הפסקנו לרגע. עוגת ביסקוויטים קלילה להכנה עם קרם גבינה ופודינג וניל, וציפוי שוקולד מבריק, כי חייבים
ענבל לביא
| mako אוכל
| פורסם 26/10/17 07:46
צילום: ענבל לביא, mako אוכל |
המצרכים :לקרם:
לביסקוויטים:
לציפוי:
אופן ההכנה:1 מכינים את הקרם: מקציפים היטב במיקסר את כל חומרי הקרם עד לקבלת קרם סמיך ויציב ככל הניתן. 2 לביסקוויטים: ממיסים את הקפה בכפית מים רותחים ומערבבים בקערה עם החלב. 3 טובלים בכל פעם ביסקוויט בחלב (טבילה קצרה) ומסדרים בשכבה אחת בתבנית 18x26 ס"מ. משטחים על הביסקוויטים מחצית מכמות הקרם. חוזרים על הפעולה עם שכבת ביסקוויטים נוספת ומשטחים מעל את יתרת הקרם. מסיימים בשכבה אחרונה של ביסקוויטים ומעבירים לקירור לכמה שעות או למשך הלילה. 4 לציפוי: ממיסים יחד במיקרוגל או בסיר קטן חלב וחמאה עד שהחמאה נמסה והתערובת מגיעה לרתיחה. יוצקים לקערה ובה השוקולד הקצוץ, מניחים להם להימס יחד כדקה ומערבבים עד לקבלת ציפוי חלק. 5 מצננים מעט את הציפוי ומשטחים על העוגה. מקררים שעה וטורפים בהנאה. סליחה, אפשר עוד פרוסה? | צילום: ענבל לביא, mako אוכללבלוג של ענבל לביא - פיית העוגיות |