שווארמה פרגית תוצרת ביתקבלו את הגרסה הביתית, המשודרגת, הצנועה אך הלא פחות טעימה לשווארמה בלאפה: שווארמה פרגית תוצרת בית, שאוכלים בבגט עם סלט בצל וסומאק ומיונז עמבה. פשוט ללקק את האצבעות
עז תלם
| mako אוכל
| פורסם 26/10/14 06:34
צילום: אפיק גבאי, mako אוכל
|
המצרכים (3 מנות):מרכיבים:
לסלט בצל וסומאק:
למיונז עמבה:
לשווארמה:
אופן ההכנה:1 מתחילים עם סלט הבצל והסומאק: מניחים את הבצלים הפרוסים במסננת. מוסיפים את המלח ומערבבים היטב. משרים כשעה, עד שהבצל מגיר נוזלים ומתרכך. שוטפים את הבצל ביסודיות וסוחטים היטב, מוסיפים את הסומאק ומערבבים. 2 מכינים מיונז עמבה: מערבבים את המיונז והעמבה לתערובת אחידה. 3 השווארמה: מחממים מחבת גדולה מעל להבה גבוהה, עד שהיא ממש לוהטת. מוסיפים את שומן הטלה ומעט שמן רגיל במידת הצורך, ולאחר מכן את התבלינים ורצועות הפרגית. מסדרים הכל באחידות על שטח המחבת, לא בערימה. לא נוגעים במחבת במשך 2 דקות, כדי שרצועות הפרגית יקבלו צבע כמו בשווארמה קנויה. מערבבים היטב וממשיכים לבשל עד שכל נתחי הפרגית מבושלים עד הסוף. מתבלים במלח ופלפל. 4 הרכבת המנה: מורחים מיונז עמבה בבגט ומסדרים את השווארמה ואת סלט הבצל (בתמונה יש גם חסה, אפשר להוסיף אם אוהבים). מוסיפים מעט פטרוזיליה טרייה ומגישים. >> בפעם הקודמת הכנו סלט כרוב ותפוחי עץ |