עוף ממולא אורז עם פירות יבשים ואווז מעושן בזיגוג עגבניות שריאל תיתנו לכותרת להלחיץ אתכם, מדובר במתכון ידידותי ביותר של מעדניית יוחנן, למנה נהדרת שתהפוך אוטומטית ללהיט ותזכה לים של מחמאות. הסוד הוא במילוי מקורי ומפנק, ובטריק קטן וחכם של זיגוג מוצלח במיוחד
צילום: בן יוסטר, מעדניית יוחנן
|
המתכון מיועד לעוף קטן, במשקל של בערך קילו, שמתאים ל-2-4 סועדים. אפשר להשתמש בעופות גדולים יותר, אבל הם יצטרכו יותר זמן בתנור. אם מכינים סעודה ליותר מארבעה סועדים - עדיף להכין שני עופות קטנים.
כדי לקבל עור פריך ויפה חשוב להפריד בין העור לבשר. השיטה לעשות זאת היא בעזרת האצבעות – בידיים עם מעט שמן מכניסים את האצבעות בין העור לבשר ומפרידים ביניהם בעדינות, כדי לא לקרוע את העור. אני מערבב שמן זית עם תימין טרי קצוץ וחצי כפית פלפל שחור גרוס ומורח את העופות מתחת ומעל העור.
עניין אחרון: העופות הכשרים עוברים תהליך המלחה לצורך ההכשרה, ולכן הם צריכים מעט מאוד מלח אם בכלל (אני ויתרתי עליו במתכון).
המצרכים (4 מנות):
לזיגוג:
למילוי (לעוף אחד):
אופן ההכנה:1 מתחילים בזיגוג (אפשר להכין אותו יום קודם): בסיר קטן עם תחתית עבה שמים את הסוכר והמים ומביאים לרתיחה. 2 מוסיפים את רסק העגבניות ומערבבים היטב. מוסיפים גם את עגבניות השרי, מביאים לרתיחה עדינה ומבשלים כ-10 דקות. 3 מוציאים בעדינות 4 עגבניות שלמות ויפות מהסיר ומניחים בצד לקישוט בהגשה. מסירים את נוזל הזיגוג מהאש ומעבירים דרך מסננת (ממש מועכים את העגבניות דרך המסננת, כדי להוציא כמה שיותר מהתוכן שלהן לזיגוג). 4 שוטפים היטב את העוף מבפנים ומבחוץ ומנגבים בנייר מגבת. 5 מערבבים את שמן הזית עם התימין הקצוץ והפלפל השחור. מעסים את העוף היטב בתערובת, גם מתחת לעור. 6 מערבבים את כל מרכיבי המילוי וממלאים את חלל הבטן של העוף. 7 קושרים את הרגליים בהצלבה בעזרת חוט קשירה לבשר (אפשר להשתמש גם בקיסמי שיניים, רק אל תשכחו להוציאם בהגשה). 8 מחממים תנור ל-170 מעלות. 9 מושחים את העוף בסירופ עגבניות השרי בעזרת מברשת אפייה, ומכניסים לתנור. 10 מורחים את העוף בסירופ העגבניות כל 10 דקות. לאחר שעה, כשהעוף מושחם ואפוי, מוציאים מהתנור. 11 לפני ההגשה מורחים עוד שכבה של זיגוג. מגישים עם העגבניות ששמרנו לקישוט וכמה ענפי תימין.
* המתכון נשלח אליכם באהבה על ידי שף יוחנן ברנשטיין מחנות האוכל יוחנן - חנות אוכל ביתי שאנשים יכולים לקנות בה אוכל גורמה ולאכול בבית. יוחנן ישמח לשמוע איך יצא המתכון ולקבל פידבק והצעות לשיפור. >> בשבוע שעבר הכנו ניוקי מאורז!>> איפה קונים את אוזני ההמן הכי טעימות השנה? |