המצרכים :
לניוקי:
אופן ההכנה:1 מתחילים עם הניוקי: מבשלים את תפוחי האדמה בקליפתם עד לריכוך מלא (כחצי שעה אחרי הרתיחה). מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים 20 דקות בחום של 120 מעלות, כדי שיתייבשו. 2 בינתיים מרסקים את הקוואקר במעבד מזון או בעזרת בלנדר מוט. 3 מוציאים את תפוחי האדמה מהתנור, קולפים ומועכים לקבלת פירה דק. מוסיפים את שאר חומרי הניוקי (שומרים בצד את רבע כוס הקוואקר שמיועדת לקימוח) ולשים עד לקבלת בצק נעים לעבודה. יוצרים מהבצק רצועות בעובי כחצי ס"מ, וחותכים בסכין לקוביות קטנות. מקמחים משטח בשארית הקוואקר הטחון ומסדרים עליו את הקוביות. 4 מרתיחים הרבה מי מלח בסיר גדול (היחס צריך להיות כף מלח לליטר מים). מנמיכים את האש לקבלת בעבוע קל ומכניסים את הניוקי. מבשלים עד שהניוקי צפים ואז חצי דקה נוספת. מוציאים בעזרת כף מחוררת ומניחים בצד. 5 הכבד: מחממים מחבת שטוחה עם מעט שמן זית. מטגנים את רצועות הבצל עד לשקיפות, מוסיפים את הכבדים ומטגנים מכל הצדדים עד לקבלת צבע צרוב. מוסיפים את היין ומטים מעט ובזהירות רבה את המחבת לכיוון להבות הגז, כדי שאדי האלכוהול יידלקו. כשהאש כבה (זה לוקח כמה שניות בלבד) מוסיפים את הניוקי ומערבבים בעדינות. מניחים לטעמים להיספג בניוקי כמה רגעים, ומגישים. הכנתם? ספרו לנו איך יצא!
>> בשבוע שעבר הכנו קובה סלק ודלעת. כן, ביחד
* בקרו בבלוג של מאירקוקבוק, ביסטייל |